10 χρόνια Tihio Race, 10 χρόνια trail εμπειριών που έχουν μείνει χαραγμένες για μια ζωή στη μνήμη διοργανωτών & αθλητών, στα πανέμορφα μονοπάτια του Τείχιου Δωρίδος και της ευρύτερης περιοχής. Το Τείχιο είναι ένα πανέμορφο μικρό γραφικό χωριό στα Νοτιοδυτικά του Νομού Φωκίδας. Πόσα συναισθήματα άραγε μπορούν να χωρέσουν μέσα σε 10 χρόνια αγάπης, προσφοράς στο ορεινό τρέξιμο, στην ορεινή ποδηλασία και όχι μόνο, καθώς η συγκεκριμένη διοργάνωση χαρακτηρίζεται από την πλούσια δράση της σε Trail δραστηριότητες για όλους!

Οι ορεινοί αγώνες TihioRace, ξεκίνησαν το 2014 με αφορμή την αγάπη του ιδρυτή Θ. Ρούμπα για τον τόπο και τον αθλητισμό, έχοντας σαν όραμα και στόχο την ανάπτυξη του χωριού Τείχιο Δωρίδος αλλά και της ευρύτερης περιοχής μέσω των αθλητικών, κοινωνικών και πολιτιστικών διοργανώσεων.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι ο επαναπατρισμός στην περιοχή και η ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών ιδεών και θέσεων εργασίας σε πλήρη αρμονία με το περιβάλλον και την φύση, ενώ παράλληλα στόχος της διοργάνωσης είναι μέσα από τις διαδρομές και την φιλοξενία, να έχουν όλοι οι συμμετέχοντες την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου και να ζήσουν μια αξέχαστη εμπειρία.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Stage Tihiorace 100Km, 5350m θετική υψομετρική (05/05/2023)

Ο αγώνας απευθύνεται σε αθλητές που θέλουν να δοκιμάσουν τα όρια τους σε αγώνα ultra και δεν το τόλμησαν ποτέ, σε αθλητές που τρέχουν υπεραποστάσεις δαμάζοντας την κόπωση με την διαφορετική διαχείριση ενός αγώνα που φαντάζει εύκολος αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι, σε αθλητές γρήγορους, αθλητές αργούς, αθλητές που δεν φοβούνται να δοκιμάσουν τα όρια τους σε κάτι τελείως διαφορετικό απο τα συνηθισμένα.

Wolf’s Race 51k, 2850m θετική υψομετρική (06/05/2023)

Η εκκίνηση του αγώνα των 51 χιλιομέτρων δίνεται στο ειδικά διαμορφωμένο αμφιθέατρο στο Τείχιο.

Deer’s Race 30k, 1530m θετική υψομετρική (07/05/2023)

Ο αγώνας έχει εκκίνηση και τερματισμό το χωριό Τείχιο, στην Ορεινή Δωρίδα. Το Τείχιο βρίσκεται στα Ν Δ του Νομού Φωκίδος, απέχει 25 χλμ. από την Ναύπακτο, 79 χλμ. από την Άμφισσα και 250 από την Αθήνα. Η διαδρομή του αγώνα αποτελείται από 25% δρόμο δασικό, 70% μονοπάτι και μόλις 5% ασφάλτινο δρόμο. Στην διαδρομή των 30χλμ η συνολική θετική υψομετρική είναι 1530μ.

Hawk’s Race 20k, 900m θετική υψομετρική (07/05/2023)

Η εκκίνηση του αγώνα των 20 χιλιομέτρων δίνεται στο ειδικά διαμορφωμένο αμφιθέατρο στο Τείχιο.

TihioRace 10k, 400m θετική υψομετρική (07/05/2023)

Ειδικά σχεδιασμένη διαδρομή για αρχάριους δρομείς βουνού. Περιλαμβάνει ελάχιστα μονοπάτια ώστε να μην είναι τεχνική όμως δεν υστερεί καθόλου σε αισθητική καθώς διατρέχει μικρούς (στενούς) δασικούς δρόμους μέσα σε δρυοδάση.

Πορεία 15Km για αθλητές ΑΜΕΑ με χειρήλατο όχημα (07/05/2023)

Ο οργανισμός Tihiorace και οι άνθρωποι του είναι έντονα ευαισθητοποιημένοι σε θέματα ατόμων με ειδικές ανάγκες. Τα προηγούμενα χρόνια έδειξαν έμπρακτα την ευαισθησία του αυτή υποστηρίζοντας αθλητές ΑΜΕΑ στον αυθεντικό μαραθώνιο της Αθήνας.

Η ανάγκη ένταξης αθλητών και από την κατηγορία των ατόμων με ειδικές ανάγκες, οδήγησε τη διοργάνωση στην δημιουργία μιας νέας εκδήλωσης στα πλαίσια του Tihiorace 2022. Η εκδήλωση αυτή αποτελεί μια πορεία, που δεν θα είναι αγώνας, μήκους 15 km πάνω στον επαρχιακό δρόμο που οδηγεί από το Τείχιο στην Ποτιδάνεια (άσφαλτος) και πάλι πίσω στο Τείχιο.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ο αθλητής ΑΜΕΑ με τον συνοδό του που έχει λάβει μέρος σε αγώνες με χειρήλατο όχημα και μπορούν να ανταπεξέλθουν στην έντονη υψομετρική διαφορά της διαδρομής και στην απόσταση των 15 χιλιομέτρων.

Διενεργούνται επιπλέον οι Ultra Trail αγώνες τον Οκτώβριο :

3 UltraSummits TihioRace 250Km, 13900m θετική υψομετρική (05/10/2023)

X-Ultra TihioRace 165Km, 9100m θετική υψομετρική (06/10/2023)

Αγώνες MTB

Διαβάστε αναλυτικά και δηλώστε συμμετοχή : Tihio Races

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ TIHIORACE

🏆Runners of the Year Awards από το TihioRace 🏆

Το TihioRace για δεύτερη χρονιά διοργανώνει την εκδήλωση με σκοπό να βραβεύσει τους καλύτερους δρομείς της χρονιάς που πέρασε και να τους τιμήσει για όσα προσέφεραν στο δρομικό κίνημα το 2022.

Η επιτροπή, που αποτελείται από τους Δημήτρης Κασίμης, Δημήτρης Θεοδωρακάκος, Λουκάς Πρατίλας και Αργύρης Κριθαρούλας, πρότεινε 20 υποψηφιότητες για τους καλύτερους δρομείς του 2022.

TihioRace Care

Το TihioRace Care, είναι ένας ξεχωριστός «φορέας αγάπης» ο οποίος δημιουργήθηκε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινή πορεία στην διοργάνωση TihioRaceΈχοντας ως οδηγό την αγάπη για τον αθλητισμό, τη φύση και τον πολιτισμό, το TihioRace, οργανώνει τα τελευταία χρόνια ποιοτικά αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα.

Με τη φράση “better life for all” ως μότο και πιστεύοντας πως ο δρόμος για να δημιουργηθεί ένα καλύτερο αύριο για όλους είναι μέσω της παιδείας των νέων, το TihioRace Care εστιάζει στην εκπαίδευση, την υποστήριξη και την δράση, δίνοντας στα παιδιά την ευκαιρία βιωματικών εμπειριών με επίκεντρο τον συνάνθρωπο, τα ζώα και τη φύση.

Αρχικός στόχος είναι κάθε τρίμηνο να δημιουργούν τουλάχιστον μια εκδήλωση όπου τα παιδιά μαζί με τους γονείς, θα μπορούν να γνωρίσουν τη δύναμη της προσφοράς και παρέα να βρουν το κίνητρο και την έμπνευση για ένα πιο αισιόδοξο και φωτεινό αύριο.

Πραγματοποιούνται επίσης οι παρακάτω δράσεις:
-Αθλητικά Camp
-Πεζοπορίες
-Παιδικό Summer Camp