1ο Trail Girl Story Night, βράδυ Σαββάτου, στην καρδιά της Ροδόπης συντροφιά με τη Βεργίνα!

Ευχαριστούμε θερμά την Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης η οποία στηρίζει έμπρακτα την 1η Συνάντηση Trail Girl!

1η Πανελλήνια Συνάντηση Trail Girl 17-18 Ιουνίου 2023 Δασικό Χωριό Ερύμανθου, Ξάνθη

Οι εγγραφές ξεκινούν σύντομα!

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης ιδρύθηκε το 1996. Γεννήθηκε, όμως, πολλά χρόνια πριν από την αγάπη του εμπνευστή της για την Ελλάδα. Η ζύμωση για να δημιουργηθεί η μπύρα ΒΕΡΓΙΝΑ ξεκίνησε στην ψυχή του Δημήτρη Πολιτόπουλου, που αποφάσισε να επενδύσει όλη του τη γνώση, τη δημιουργικότητα, αλλά και το πάθος και το μεράκι του, στη χώρα του, στον τόπο του. Γιατί, ως πολίτης του κόσμου, ο ίδιος δε δεχόταν μια χώρα σαν την Ελλάδα να μην έχει τη δική της ταυτότητα στην μπύρα.

Όλα άρχισαν στα μέσα της δεκαετίας του ’90, τότε που η Ελλάδα δε διέθετε πλέον ούτε μία 100% γνήσια ελληνική μπύρα. Ο Δημήτρης Πολιτόπουλος, γεννημένος στην Αθήνα, με πτυχίο χημικού μηχανικού και MBA από το Stevens Institute of Technology New Jersey, USA, αποφασίζει να εξειδικεύσει τις γνώσεις του στη ζυθοποιία αποκτώντας Brewing Technology Diploma από το Siebel Institute of Technology Chicago Illinois, USA,προκειμένου να υλοποιήσει μια παράτολμη ιδέα: να επιστρέψει στην πατρίδα του και να δημιουργήσει μια ελληνική ζυθοποιία με στόχο την παραγωγή, την εμφιάλωση και την εμπορία μπύρας ανώτερης ποιότητας, που να παράγεται από ελληνικό κριθάρι και να έχει ελληνικό όνομα.

Επιλέγει την περιοχή της Κομοτηνής, λόγω της υψηλής ποιότητας νερού που διαθέτει (σύμφωνα με την παράδοση, εκεί παράχθηκε για πρώτη φορά ελληνική μπύρα στους αρχαίους χρόνους) και της στρατηγικής της θέσης αναφορικά με την εγγύτητά της στις αγορές της υπόλοιπης Ευρώπης και Ασίας, και ιδρύει τη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης σηματοδοτώντας την έναρξη της επανάστασης της ανεξάρτητης ζυθοποιίας στην Ελλάδα. Το 1998 παράγεται η υψηλής ποιότητας ΒΕΡΓΙΝΑ Premium Lager και το ταξίδι μιας γνήσιας 100% ελληνικής μπύρας έχει μόλις αρχίσει…

Οι αξίες μας

Στόχος μας είναι να “ακούμε” τις ανάγκες της αγοράς δημιουργώντας καινοτόμα προϊόντα υψηλής ποιότητας από ελληνικές πρώτες ύλες. Να δίνουμε προστιθέμενη αξία στην ελληνική γεωργία στηρίζοντας έμπρακτα τους ανθρώπους που καλλιεργούν την ελληνική γη. Να ενδυναμώνουμε την τοπική και εθνική οικονομία επανεπενδύοντας στον τόπο μας, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Να εστιάζουμε στη βιώσιμη ανάπτυξη μειώνοντας με κάθε τρόπο το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα.

ΗΘΟΣ. Χαρακτηρίζει την πορεία μας και τις πράξεις μας διεκδικώντας υγιείς και ανταγωνιστικές συνθήκες για την ελληνική επιχειρηματικότητα.

ΣΕΒΑΣΜΟΣ, στον καταναλωτή φροντίζοντας καθημερινά για το καλύτερο, διατηρώντας μία σχέση εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας.

ΠΙΣΤΗ, στην ελληνική γη και ΣΕΒΑΣΜΟΣ στον Έλληνα παραγωγό.

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ, με σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και στηρίζοντας έμπρακτα τον τόπο μας.

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, με έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη.

ΠΑΘΟΣ για έναν κοινό σκοπό, να προάγουμε ποιοτικά ελληνικά προϊόντα.

#monoVergina